Yavru Köpeklerde Tuvalet Rutininin Oluşturulması

8-10 haftalık yavru köpeğin tuvalet eğitimine göre planlanmış ideal günü. Gün planlamasına sizi daha fazla yormamak için, yavru köpeğinize vermeniz gereken diğer temel eğitimleri eklemedik.

Yavru köpeğin ideal gün planlaması Victoria Stilwell’in “Train Your Dog Positively” kitabı temel alınarak hazırlanmıştır.

08.00: Günaydın 🙂 Tuvalet Zamanı 

Tatlı bela çoktan uyandı ve tuvaletini daha fazla tutmak için sabrı kalmadı. Sabah kalkar kalkmaz yapacağınız ilk şey yavru köpeğinizi hemen tuvalete çıkartmak olmalı.

8.30: Yemek ve Tuvalet

Köpeğinize günün ilk yemeğini verin. Yemesi için ona 20 dakika süre tanıyın. Elinizi çabuk tutarsanız, sabah çayınızı ya da kahvenizi içme şansı yakalayabilirsiniz. 20 dakikanın ardından yemeği kaldırın ve köpeğinizi hemen tuvalete çıkarın.

09.00: Evde Serbest Gezi

Ne yazık ki serbest bölümü sadece onun için geçerli. Köpeğiniz dışarıda tuvaletini yaptıysa, gözünüzün sürekli onun üzerinde olması şartıyla evde serbest gezebilir.

09.30: Güvenli Bölge

Köpeğinizi uyuması ya da kendi kendine oynaması için oluşturduğunuz, tuvalet pedleriyle kaplı güvenli bölgesine götürün.Niahet gazetelerinizi okuyabilir, evdeki işlerinizi halledebilirsiniz.

10.30: Tuvalet Zamanı

1 saat dinlendiniz, yeterli. Köpeğinizi tuvaletini yapması için dışarı çıkartma vakti geldi bile.

12.00: Öğle – Yemek

Yavru köpeklerin günde 3-4 defa beslenmeleri gerekir. Bu program günde 3 kere besleme temeline oturtulmuş olmakla birlikte, köpeğinizin ihtiyaçlarına göre beslemeyi 4’e çıkarabilir ya da tuvalet eğitimi süresince verilen ödül mamalarını 4. öğün olarak kullanabilirsiniz. 6 ayın ardından, köpeğinizin günlük besleme sayısını ikiye düşürebilirsiniz.

Köpeğinize mamasını verin. Yine köpeğinize mamasını yemesi için 20 dakika tanıyın. 20 dakikanın ardından kalan mamayı kaldırın ve köpeğinizi tuvalete çıkarın.

12.30: Güvenli Bölge

Köpeğinizi uyuması ve oyuncaklarıyla oynaması için güvenli bölgesine götürün.Yaşasın, kendinize ayırabileceğiniz tam iki saatiniz var.

14.30: Tuvalet Zamanı

Köpeğinizin tam bir kaka makinesi olduğunu ve sizin ise onun sadık hizmetçisi olduğunuzu çoktan farketmiş olmalısınız. Köpeğinizin gizli ajandasını keşfettiniz. Sözü fazla uzatmaya gerek yok, köpeğinizi tuvalete çıkarma zamanı.

15.00:  Oyun-Uyku

. Köpeğiniz dışarıda tuvaletini yaptıktan sonra yarım saat evde kontrolünüz altında dolaşmasına, oynamasına izin verin. Ufaklık yaptığı numaralarla tüm yorgunluğunuzu unutturacaktır. Tabii bu surada oyuna dalıp, vücut dilini gözlemlemeyi unutmayın. Çiş, kaka yapacak yer aramaya başladığı anda yapmanız gerekeni biliyorsunuz. Yarım saatlik oyun faslının ardından onu kendi başına oynaması ve uyuması için güvenli bölgesine götürün.

17.00 Yemek ve Tuvalet

Sistemi biliyorsunuz, fazla söze gerek yok artık. Akşam mamasını verin ve 20 dakika sonra tekrar tuvalete çıkarın .

18.00- Yatış zamanı

Düzenli 2 saat rutinine ve aktivitenize bağlı olarak tuvalete çıkartmaya devam edin. Bu süreyi güvenli bölgede uyuyarak, oynayarak, evde kontrolünüz altında dolaşarak geçirebilir. Gece yatış zamanından hemen önce su verip, son kez tuvalete çıkartmayı unutmayın. 8-10 haftalık yavru köpek,  gece su içmediği takdirde 7-8 saat kadar tuvalet ihtiyacı duymadan bekleyebilir.

 *Tüm bunları yaparken sevdiklerine yavru köpek  hediye almak isteyenlere, köpeğimi çiftleştirmek istiyorum, gerekirse tüm yavru köpeklere ben bakarım diyenlere, bu günlük planı postalayarak yavru köpeğin mutluluğu ve sağlığı için ne kadar fedakarlıkta bulunableceklerini sorun.

Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir: Aşama aşama köpeğinize 7 günde tuvalet eğitimini nasıl verebileceğinize dair yazımız.

Tuvalet Eğitiminde Bunlara Dikkat : Tuvalet eğitiminde yapılması ve yapılmaması gerekenler konusundaki yazımız.

 

11 yorum





  1. Tek kelimeyle harikasınız sizi tebrik ederim. Yolunuz gümüşlük ten geçerse beklerim 05368299330 Bülent bahadır

  2. merhaba yazılarınızı severek okudum. ve buffy me elimde olmadan kızarak hata yaptıgımı anladım. benim 3 aylık pekinezim var onu çok seviyoruz ama tuvaletine alıştıramadık. ödülde veiyoruz ama 1 kere yerine yapıyor sonra rasgele..gğüvenli ortamı yok serbest geziyor evde… birde ev yemegini çok seviyor herşeyi yiyor zararlı olmayan yemekleri veriyorduk ama veterinerimiz sadece mama vermemizi ev yemeklerinin parazit yapacagını ve aşısının daha kısa fayda edecegini söyledi. Ayrıca tüylerini dökecegini bizde vermiyoruz artık. ama kuru mamayıda sevmiyor ne yapabiliriz. güzel ve faydalı yazılarınız için teşekkürler



This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.